Artist statement

(s.1983, asuu ja työskentelee Jyväskylässä)

Työskentelen valokuvataiteilijana, sekä kuvamaailma tuottajana.  Surrealismi sekä dokumentaarinen valokuvaus kiehtoo, ja tunne kuvissa tekee kuvan. Valokuvaa pidän pyhänä ja se on sekunnin murto-osa historiaa. Vastapainoksi valokuville työskentelen digitaalisen kokoelmataiteen parissa, jossa valokuvani venyvät seuraaville tasoille ja uusia tarinoita syntyy. Vien palan sieltä ja toisen täältä, näin yksi kuva voi kertoa kymmentä eri tarinaa. Muunneltu totuus, mielikuva, surrealismi, optimismi, pessimismi, fakta ja fiktio. Otan kantaa, en ota kantaa, huudan, kuiskaan, puhun, itken ja nauran. 

Töissäni en tunne käsitystä kultainen keskitie. Äärilaidat, sekä ristiriidat ovat suola ja teos ilman tunnetta on merkityksetön minulle.

Oma elämä, muut ihmiset ja maailman tila on loppumaton inspiraation lähde. Inspiroidun sanoituksista, tarinoista, runoista, muodin luojista ja kaikista niistä kaloista jotka uivat vastavirtaan. Näyttelytoimintani ohessa iloni on myös toteuttaa muistoja ja kokonaisia kuvamaailma ajatuksia kaikille niille, jotka kokevat tyylini omakseen.  Teoksia tulkitsemalla saat parhaan käsityksen minusta ja miten maailman koen.

 Jos mielessä on mitä vaan (valokuvat,digiart,animaatiot) laitathan viestiä tai soita. Mikään ei ole huono idea.

Niina Vehmaa,2021


niina_vehmaa@hotmail.com
0407378645
Instagram @niinavehmaa

Using Format