Artist statement

(s.1983, asuu ja työskentelee Jyväskylässä)

Olisi kliseistä sanoa että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä on kumminkin totta. Työskentelen valokuvataiteilijana, sekä kuvamaailmoiden tuottajana.  Työskentelyssäni käyn valokuvaamisen äärilaidoilla. Surrealismi sekä dokumentaarinen valokuvaus kiehtoo, ja sisäinen tunne kannattelee ajatuksia. Valokuvaa pidän pyhänä. Olen löytänyt  kumminkin metodin tarvittaessa tuhota niitä, jotta uusia tarinoita syntyy. Vien palan sieltä, toisen täältä. Yksi kuva voi kertoa kymmentä eri tarinaa. Pyhä, muunneltu totuus, mielikuva, surrealismi, optimismi, pessimismi, fakta ja fiktio. Otan kantaa, en ota kantaa, huudan, kuiskaan, puhun, itken ja nauran.

Ainoastaan muistojen tallentamiseen tarvitaan kamera ja tehtäväni valokuvataiteilijana on todentaa historiaa dokumentaarisella sekä täysin päinvastaisella otteella. En tunne käsitystä kultainen keskitie. Äärilaidat, sekä ristiriidat ovat suola.

Oma lapsuus, muut ihmiset ja maailman tila on loppumaton inspiraation lähde. Lisäksi innostun ihmeellisistä asioista, tarinoista, muodin luojista ja kaikista niistä kaloista jotka uivat vastavirtaan. On myös ilo toteuttaa muistoja ja kuvamaailma ajatuksia kaikille niille jotka uivat erilailla, sekä työskennellä omien näyttelyiden parissa. Pidättäen silti oikeuden kertoa, tai olla kertomatta asioista. Kuvia tulkitsemalla saat parhaan käsityksen ajatuksistani. En ole tarkoitettu kaikille, mutta teokseni ovat.

"Jotkut taiteilijat maalaavat pannulla paistuvia kananmunia, minä haluan maalata tunteen mitä kananmuna kokee paistuessaan" -Tuntematon taiteilija-

Niina Vehmaa,2021


Yhteystiedot

niina_vehmaa@hotmail.com

0407378645

Instagram @niinavehmaa

Using Format