Artist statement

(s.1983, asuu ja työskentelee Jyväskylässä)

Olisi kliseistä sanoa että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä on kumminkin totta. Työskentelen valokuvataiteilijana, sekä kuvamaailmoiden tuottajana.  Tyylini ajautuu valokuvauksen äärilaidoille. Surrealismi sekä dokumentaarinen valokuvaus kiehtoo, ja tunne kuvissa tekee kuvan. Valokuvaa pidän pyhänä. Olen löytänyt  kumminkin metodin tarvittaessa tuhota niitä, jotta uusia tarinoita syntyy. Vien palan sieltä, toisen täältä ja näin yksi kuva voi kertoa kymmentä eri tarinaa. Pyhä, muunneltu totuus, mielikuva, surrealismi, optimismi, pessimismi, fakta ja fiktio. Otan kantaa, en ota kantaa, huudan, kuiskaan, puhun, itken ja nauran.

Ainoastaan muistojen tallentamiseen tarvitaan kamera ja tehtäväni valokuvataiteilijana on todentaa historiaa dokumentaarisella sekä täysin päinvastaisella otteella. En tunne käsitystä kultainen keskitie. Äärilaidat, sekä ristiriidat ovat suola ja kuva ilman tunnetta on merkityksetön minulle.

Oma elämä, muut ihmiset ja maailman tila on loppumaton inspiraation lähde. Lisäksi inspiroidun sanoituksista, tarinoista, muodin luojista ja kaikista niistä kaloista jotka uivat vastavirtaan. On myös ilo toteuttaa muistoja ja kuvamaailma ajatuksia kaikille niille jotka kokevat tyylini omakseen, sekä työskennellä omien näyttelyiden parissa.  Kuvia tulkitsemalla saat parhaan käsityksen minusta ja miten maailman koen.

 Jos mielessä on mitä vaan (valokuvat,digiart,animaatiot) laitathan viestiä tai soita.

"Jotkut taiteilijat maalaavat pannulla paistuvia kananmunia, minä haluan maalata tunteen mitä kananmuna kokee paistuessaan" -

Niina Vehmaa,2021


niina_vehmaa@hotmail.com
0407378645
Instagram @niinavehmaa

Using Format